BEST Speedo Cup 2015

Beste ouders,
Beste zwemmers,

Ook dit weekend zaten onze zwemmers niet stil. Al is het sowieso een drukke periode met communies, lentefeesten, feestdagen, … toch konden we het niet laten om richting Leuven te trekken voor de BEST Speedo Cup, een dagwedstrijd van formaat. Op het programma staan: 200m’s, 100m’s en estafettes.

We zijn duidelijk trainers boven alles, en daar kan trainster Lindsay van meespreken. Toen er onderweg lichtjes gingen branden, leek het probleem bij haar trouwe autootje niet al te ernstig. Echter, toen haar auto ineens van voor en achter rook begon te produceren, kon ze zich gelukkig in alle paniek juist begeven naar de pechstrook. Gekleed in het fluogeel, met hulp van Geert werd uiteindelijk de familiale pechdienst opgebeld om de auto richting Antwerpen te slepen. Harde verdict: motor kapot! Maar dat hield haar niet tegen om dan maar op een andere manier in het zwembad te geraken!

Al hebben de zwemmers haar dag meer dan goed gemaakt, zou ik zo zeggen. Dat kan ook niet anders, met alleen maar bezorgdheid en de rest van de dag allemaal lachende gezichten. Trainers zijn we boven alles, maar met alle plezier van de wereld 😉

Er zijn weer bijna één voor één besttijden neergezet. En er werden bovendien redelijk wat medailles in de wacht gesleept: Jasper, Emma, Acquitaine, Sam, Morgane, Nikita, Mathias, Cédric, Nick, Saartje, Marthe, Remi en Elise. Verder grepen heel wat zwemmers nét naast het podium met een vierde, vijfde en zesde plaats. Maar, de medailles opzij gezet, weer allemaal trotse coaches omwille van de tijden die weer op het bord verschenen. Zo dook Jasper Asselman voor de eerste keer onder de 1.10 op de 100vs en dook Mathias Huybrechts, ook voor de eerste keer, onder 1.00 op dezelfde 100vs. Proficiat jongens. Ook Mabel Hollanders viel achterover… Na een weekje bosklassen was de stress er duidelijk af en kon ze haar BJK-limiet zwemmen voor de 100ss.

Na lange tijd werd er ook nog eens estafette gezwommen, ditmaal 1 ploeg dames van RC2/1 en 1 ploeg jongens van RC2/1. Hier werden ook weer topprestaties neergezet. Ook hier is dus een dikke proficiat op zijn plaats! (y)

‘s Middags even verfrissen buiten. De jongens ontdekten vervolgens een automaat die het niet meer deed en “vrijwillig” blikjes frisdrank uitdeelde… Na een uurtje terug naar binnen voor een 2e ronde inzwemmen.

In de namiddag voegde het “eendje” van RC4, Elise Bouquet, zich bij de garde en deed ze weer iedereen achterover vallen met 1.21 op de 100vs en 1.43 op de 100ss. Om goed fier op te zijn!

Een geslaagde dag… voor de zwemmers des te meer omdat ze achteraf nog van de glijbaan mochten. En maar zwaaien. Gelukkig toch niet met hun fina’s van de glijbaan! 😉

Weer een dikke merci aan onze afgevaardigde Karin en onze officials, Ward, Bart en Hilde om zich samen met de zwemmers naar Leuven te begeven. Laatste wedstrijd van het gewone zwemseizoen op de planning is in ZIK, Kapellen op 24/5. En dan op naar Luxemburg voor onze zomerstage. Tot de volgende

Eline, Lindsay, Yana en Margot

 

Een gedachte over “BEST Speedo Cup 2015

  1. Een dikke proficiat aan alle zwemmers en coaches. Een dikke merci aan afgevaardigde, tijdopnemers en coaches.

Plaats een reactie