Zie ginds komt … Z.OL.A weer aan

Ja hoor, het was weer een heus zwemweekend. Zaterdagavond stond er voor onze competitiezwemmers een lange afstand op het menu (in de woorden van Juul: nee bedankt, ik ga liever nog niet dood). Vooral de oudsten waagden zich aan de 800m, maar toch ook 2 durvers uit de RC4, Alvar en Michelle. En wat voor prestaties werden er neergezet. Eén voor één besttijden, en niet alleen op de 800m, maar vaak ook de 200m en 400m. Onze zwemmers zijn stuk voor stuk tot het uiterste gegaan en de trainers konden niet trotser zijn.

Vandaag stond dan een iets leukere wedstrijd op het programma, voor de jongsten onder de competitiezwemmers en onze zwemschool: de sinterklaaswedstrijd. Onze held van de dag was… neen, niet Sinterklaas… al verdient hij wel een mooie 2e plaats samen met zijn zwarte pieten. Nee nee… onze held van vandaag was Francis, die zich nog snel naar het zwembad snelde, aangezien we vergeten waren een afgevaardigde te regelen en onze competitiezwemmers anders niet mochten starten. Het was even een spannende Sinterklaas voor de trainers Knipogende emoticon. Alles goed en wel afgelopen. Zwemmers zetten goede tijden neer. Daarna volgde uiteraard de estafette met de trainers zelf. Voor Dante zijn eerste officiële wedstrijd en voor Lindsay en mezelf al laaaaaang geleden. Gelukkig is iedereen blijven drijven (oef). We hebben de zwemmers zelfs nog nooit zo hard zien geven op één 50m Knipogende emoticon. De zwarte pieten liepen ondertussen rond om de concentratie wat te verstoren en af en toe zwemmers in het water te duwen… Gelukkig was er niemand stout geweest dit jaar en waren de zwemmers de pieten vaak te slim af Knipogende emoticon.

Hierna volgde een leuke Sinterklaasstoet met alle Z.OL.A-aanwezigen verkleed als octopussen. De ene al wat octopusseriger dan de andere. Er was echter geen tijd meer om een liedje te zingen, wat vooral Jasper vond tegenvallen, die al klaar stond om uit volle borst Sinterklaas kapoentje te zingen Knipogende emoticon. Alle andere zwemmers waren al snel blij dat ze een zak met lekker snoep meekregen en de trainers kregen ook een lekker mandarijntje en een wafel mee.

Het niet-vergunninghoudersgedeelte ging iets later van start dan verwacht, maar ja, wat verwacht je nu als al die zwarte pieten zo’n deugnieten zijn … Knipogende emoticon? Weer een geslaagd weekend. Meer foto’s volgen zo snel mogelijk, hier alvast enkelen die ikzelf heb vastgelegd tijdens de lange afstandwedstrijd te Mol.

Een dikke merci aan onze officials, afgevaardigden, trainers, ouders en zwemmers natuurlijk om er weer een memorabel weekend van te maken. Op naar het volgende!

 

Plaats een reactie